Stichting Travel Impact Lab is een initiatief van diverse organisaties binnen en buiten de reisbranche. Wat we met elkaar delen, is dat we klaar zijn met de oude mentaliteit van korte termijn, schaarste en competitie. We voelen de sterke behoefte om te ondernemen en experimenteren vanuit een andere set waarden: overvloed, verbondenheid en positieve impact.

Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat de reisbranche in beweging is. Met de groei van grote platforms en de opkomst van talloze niche-platforms wordt het steeds makkelijker reizen direct bij de bron te regelen. De reisorganisatie als tussenpersoon wordt steeds minder relevant; ze moet zich dus opnieuw uitvinden.

We geloven dat als we niet nu actie ondernemen, we over tien jaar zomaar overbodig zouden kunnen zijn. Juist nu het goed gaat, is het de tijd om vooruit te kijken naar wat eraan komt.

We brengen die toekomst een beetje dichterbij door een beweging te starten waarin we gevestigde organisaties, start-ups, onderwijs, pioniers en anderen met elkaar verbinden. 


Daarbij zijn we ervan overtuigd dat de enige zinvolle richting van vernieuwing in de reisbranche impact is. Met deze stelling lanceerde we in 2018 het Travel Impact Lab als platform voor vernieuwing in de sector.

OVER TRAVEL IMPACT LAB

Met onze programma’s geven wij impactvolle start-ups een vliegende start, helpen we reisorganisaties met impactvolle innovaties en worden studenten opgeleid tot impactvolle ondernemers. 

 

We helpen op gestructureerde wijze nieuwe reisconcepten te ontwikkelen. Zo vergroot je de kans op succes en beperk je de hoeveelheid tijd en geld die je besteed aan ideeën waar geen markt voor blijkt. En dat is nodig, vertelt Eelke Pollé, onze Chief Ecosystem Officer, in het artikel over haar reis naar succesvol innoveren. “Zonder validatie is het Russische roulette. Zonde van de tijd en geld dat je erin gestoken hebt”. 

SUCCESVOL INNOVEREN

ONZE PRINCIPES

IMPACT 

DE ENIGE ZINNIGE RICHTING

Succesvol innoveren kan alleen als het samengaat met een positieve impact op de wereld. We zijn wel klaar met de roofbouw-mentaliteit.

LEAN STARTUP STYLE

SLIM INNOVEREN

KAN JE LEREN

We werken volgens de belangrijkste principes van de Lean Startup en de Startup Way: snel ontwikkelen, feedback van klanten, leren en opnieuw ontwikkelen.

SAMEN

BEREIK JE MEER

We hebben een ecosysteem gecreëerd van start-ups, gevestigde reisorganisaties, studenten, en lean startup experts waardoor je toegang krijgt tot veel meer resources dan wanneer je solo opereert.

We love to travel.

We kennen de reisbranche en zijn zelf gepassioneerd over het ontdekken van de wereld.

Bekijk de mensen achter het Lab

ONS TEAM

BEN JE BENIEUWD?

Eelke Polle.jpg

Je kan ons bereiken via: